The Power of Ashtanga Yoga II – Kino McGregor – 2015

The Power of Ashtanga Yoga II – Kino McGregor – 2015
kino3Velen hebben volgens ons lang gewacht op dit tweede boek van de Amerikaanse Kino McGregor. Kino is inmiddels zo’n beetje een ‘celebrity’ in de yogawereld. Ze heeft meer dan een miljoen volgers op Instagram, YouTube en Facebook. Je zou kunnen denken dat het bij haar in eerste instantie alleen maar om de buitenkant gaat; hagelwitte glimlach, hippe outfits en een Amerikaanse manier van doen waar wij Nederlanders niet persé van houden. Maar…er zit toch wel iets meer achter. In Kino’s eerste boek over Ashtanga Yoga vertelt ze al veel over haar achtergrond. Hoe ze op jonge leeftijd als nietsvermoedend meisje naar India ging en in Mysore bij Sri K. Pattabhi Jois uitkwam. Hoe hard ze heeft gewerkt om te komen tot het punt in haar yogaoefening waar ze nu is. Dit maakt dat veel mensen haar eerste boek zeer konden waarderen. De gedetailleerde uitleg over asana’s en de Ashtanga serie is voor iedereen die deze vorm van yoga beoefent zeer waardevol.

Zo ook haar tweede boek over de Intermediate Serie. Waar haar eerste boek vooral over de basis ging, gaan we in het tweede boek meer de diepte in. De asana’s zijn lastiger, er is minder uitleg over de basistechnieken van Ashtanga yoga.

De structuur in het boek volgt de serie uit Ashtanga yoga. Bij elke asana is er veel uitleg over de stappen die er zijn en hoe je als beginner of als gevorderde beoefenaar de asana doet. Deze uitleg is zeer uitgebreid en compleet. Het enige minpunt voor ons is de hoeveelheid tekst. Iedereen die wel eens les heeft gehad van Kino of naar haar workshops is geweest weet dat ze zichzelf graag hoort praten. Dit merk je ook in het boek. Soms duurt het een paar alinea’s voordat je tot de essentie van haar verhaal komt. Dit betekent echter niet dat wat ze zegt niet klopt of overbodig is, maar soms is het een beetje onoverzichtelijk. Concluderend zouden we zeggen dat ook dit tweede boek van Kino voor velen een waardevolle aanvulling zal zijn op hun yogabibliotheek. Als naslagwerk of als inspiratie.

Koop dit boek bij bol.com