Over ons

Neo Yoga Delft is in 2011 opgericht door Gemma Schuurman en David van der Gaag. Na een reis van 1,5 jaar door Azië waarin ze lessen volgden bij verschillende leraren in India en een Yoga Teacher Training afronden aan de voet van de Himalaya, hebben ze bij terugkomst Neo Yoga Delft geopend. In het begin verzorgden ze alle lessen samen. Voordat ze naar Azië afreisden hadden Gemma en David al aardig wat lessen gevolgd bij yogastudio’s in Nederland, maar eenmaal in India viel het hen op dat de manier van lesgeven daar heel anders is. Er is meer aandacht voor de achtergronden van yoga en voor de correcte uitvoering van de asana’s. In Nederland ligt de focus vaak meer op de flow en de lichamelijke inspanning. Deze Indiase aspecten willen we graag in de yogastudio laten terugkomen, bijvoorbeeld door ook meditatie en pranayama lessen aan te bieden. Daarnaast vinden we het belangrijk om niet ‘te moeilijk’  te doen over yoga.

‘We hebben zelf een praktische en nuchtere benadering van yoga waarin we met humor en een ‘open mind’ de lessen willen geven. Vanuit ons enthousiasme vinden we het leuk om ook veel activiteiten naast de yogalessen te organiseren zoals workshops en retreats. En…gelukkig spreekt dit mensen aan :) We zijn van ongeveer 25 mensen in de lessen per week in vijf jaar tijd gegroeid naar meer dan 250 mensen! Dit geeft ons nog meer positieve energie en enthousiasme om yoga te delen en zoveel mogelijk leuke, inspirerende, uitdagende en rustgevende lessen te geven!’ ~ David en Gemma

Door de groei van de studio is het docententeam inmiddels ook behoorlijk uitgebreid en zie je naast David en Gemma ook andere docenten regelmatig in de studio. Eén van de dingen die onze (Hatha yoga) docenten uniek maakt is dat ze allemaal zijn opgeleid door dezelfde guru (leraar) uit India, Akhilesh Bodhi. Na een intensieve opleiding bij zijn Neo Yoga Center in India mogen zij zich allemaal minimaal RYT200 noemen en internationaal lesgeven. Daarnaast blijven ze zich uiteraard verder ontwikkelen met nieuwe opleidingen, cursussen en workshops. Een yogi is nooit uitgeleerd!