Gastdocenten

Naast de vast docenten komen er ook regelmatig gastdocenten in onze studio om lessen of workshops te geven. Kijk voor de volledige agenda van alle workshops hier. Op deze pagina een korte beschrijving van de docenten die bij ons komen of zijn geweest.

akhilesh3Akhilesh Bodhi
Akhilesh komt uit Lucknow, Uttara Pradesh in India en geeft al meer dan 16 jaar les in yoga en meditatie. Hij geeft losse lessen, retreats en workhops in India, Europa en Azië. Akhilesh heeft een traditionele Vedanta (studie van Heilige geschriften) opleiding gevolgd in een ashram (Indiase term voor spirituele leefgemeenschap) in de buurt van Dharamsala. Hier studeer je naast yoga ook oude Hindoeïstische filosofie, Sanskriet en meditatie. Op dit moment is Akhilesh bezig om zijn eigen ashram op te zetten.

Los van het feit dat Akhilesh een hele goede yogaleraar is, heeft hij ook een warme persoonlijkheid en veel humor. Zo ontstaat er in zijn lessen een hele prettige en ontspannen sfeer waarin je je snel op je gemak voelt en je op een leuke manier meer over yoga leert. Akhilesh combineert in zijn yogalessen traditionele yoga met meer moderne methodes van Sri K. Pattabhi Jois en BKS Iyengar. Zo hebben wij ook van hem geleerd om niet star vast te houden aan een stijl, maar open te staan voor alle invloeden om aantrekkelijke en uitdagende lessen te bieden.

Naast yoga besteedt Akhilesh ook veel tijd aan meditatie, spirituele begeleiding van studenten en is hij Reiki Master. Zijn lessen en lezingen zijn erg interessant en er is altijd genoeg ruimte voor ontspanning en humor! Dit is de site van Akhilesh: www.neoyoga.net


balu2Balu Thevar
Balu is geboren in Tamil Nadu, in het zuiden van India. Ongeveer 15 jaar geleden is hij door zijn vader meegenomen naar zijn leraar Swami Kuttiyand om yoga te leren. Zo’n vier jaar lang heeft Balu bij deze Swami yoga geleerd en uiteindelijk werd hij zijn assistent en ging hij ook lesgeven. Na nog 3 jaar les te hebben gegeven besloot Balu om naar het noorden van India te gaan om verder te leren over yoga en meer ervaring op te doen als leraar. Hij verbleef in Varanasi, Rishikesh en McLeod Ganj. Een aantal jaren heeft hij ook in Mysore les gegeven en zelf verder yoga beoefend. In 2009 heeft hij zijn eigen yoga shala in Arambol, Goa geopend. Hier geeft hij les van november tot april. Daarnaast reist hij in Azië en Europa om workshops en lessen te geven. Neo Yoga Delft is de eerste studio in Nederland waar Balu les geeft! Door zijn brede ervaring en eigen practice kan Balu je altijd verder helpen in je Ashtanga practice en leer je super veel in zijn lessen! Dit is de site van Balu: www.baluashtangayoga.com


yogeshAcharya Yogesh
Net als Akhilesh is Yogesh een leraar uit India. Hij is gastdocent bij de Teacher Training van Akhilesh en geeft vooral les in filosofie en yoga als therapie. Hij is opgeleid bij één van de oudste yoga instituten in India, Kaivalyadhama. In de afgelopen jaren is hij zich steeds meer gaan richten op werken met de Chakra reinigen. Speciale massages, therapie en oefeningen om de energie in je lichaam in balans te brengen. In zijn workshops leer je alles over het Chakra systeem, doe je zelf oefening om je bewustzijn te vergroten en breng je jezelf in balans!


Avi-Adir1Avi Adir
Avi is muzikant en is al een aantal keer bij de studio geweest. Avi is een veelgevraagde muzikant die al jaren de wereld rondreist om muziek te maken. We spelen de muziek van Avi vaak tijdens de les. Zijn muziek is rustgevend, meditatief en heel ontspannend. Hij speelt verschillende instrumenten, vooral veel verschillende soorten fluiten zoals bansuri en duduk. Hij is al een paar keer geweest voor concerten en om live muziek te maken tijdens een Yin yoga les. Je kunt het hele concert dat hij in de studio heeft gegeven hier terugkijken.