Docenten

pasfotogem2Gemma Schuurman (1983)
E-RYT200, Yoga Therapist, Birthlight Perinatal Teacher, 50hr Yin Yoga
Docent sinds 2011
Hatha Yoga | Yin Yoga | Neo Yoga Zwanger | Yoga voor mama & baby

In Nederland volgde ik al een aantal jaar een paar keer per week een yogales. Yoga was voor mij een prettige manier om lichamelijk fit te blijven, maar meer ook niet.
Tijdens onze reis in Azië en het beoefenen van yoga in het land van oorsprong heeft yoga een bredere betekenis gekregen. Door meer te leren over Indiase filosofie en de achtergronden van yoga, pranayama en meditatie werd het een vast onderdeel van mijn leven, ook buiten de yogazaal. Wat mij aanspreekt in yoga is dat je op een gecontroleerde wijze met je hele lichaam bezig bent, hierdoor krijg je een heel goed lichaamsbewustzijn. Na de Teacher Training bij het Neo Yoga center in India heb ik o.a de Perinatal Teacher Training bij Birthlight gevolgd en ben ik opnieuw een maand in India geweest om mijn yoga therapie certificaat te behalen. Naast mijn lessen bij Neo Yoga Delft heb ik een baan in de hulpverlening. Een uitdagend werkveld, waarbij yoga mij helpt om fysiek gezond te blijven, geconcentreerd en geduldig te kunnen zijn en als ik thuis kom afstand van mijn werk te kunnen nemen. Yoga geeft mij kracht en positieve kijk op het leven. Dit wil ik graag met mensen delen.

david1David van der Gaag (1984)
E-RYT200, David Swenson Ashtanga Teacher Training, Balu Ashtanga Yoga Goa
Docent sinds 2011
Hatha Yoga | Ashtanga yoga

In 2009 hebben Gemma en ik besloten om onze baan op te zeggen, onze spullen te verkopen en voor minimaal een jaar naar Azië te gaan! We hebben hier nog geen moment spijt van gehad en het jaar is anderhalf jaar geworden. Tijdens onze reis hebben we veel yogalessen gevolgd in India en we merkten dat er veel verschillen zijn tussen de yoga die in India wordt gegeven en de Westerse benadering van yoga. Na onze eerste 3 maanden in India zijn we terug gegaan om een yogaleraar opleiding doen in Dharamsala in de Himalaya, dit beviel heel erg goed! Tijdens de opleiding hebben we niet alleen heel veel over yoga geleerd, maar ook veel over India, Indiase filosofie en meditatie. Daarnaast heb ik in 2012 een Teacher Training voor Ashtanga yoga bij David Swenson gevolgd en verder nog vele workshops en lessen bij verschillende leraren in Nederland en India, zoals David Williams, Ajay Tokas, Clayton Horton, Kino McGregor, Vijay Amar (Vijay Astanga Yoga), Sarath Aurora (Himalaya Iyengar Center) en Balu Thevar (Balu Ashtanga Yoga). In februari en maart 2015 ben ik 6 weken naar India geweest om dagelijks Ashtanga Yoga Mysore lessen te volgen. Ik wil graag deze kennis in de lessen overbrengen. Ik maak ook regelmatig foto’s en video’s en deel deze op Instagram!

jacqJacqueline Rodenburg (1987)
RYT200, 50hr Yin yoga Teacher
Docent sinds 2013
Hatha Yoga | Yin yoga

In 2006 heb ik mijn eerste workshop Hatha yoga gevolgd. Ik kan me nog goed herinneren hoe fris en energiek ik me voelde na de les, en zo lekker in m’n vel. Sindsdien ben ik me elk jaar meer in yoga en meditatie gaan verdiepen en bleek ook de filosofie en levenswijze erg bij me te passen. Als klap op de vuurpijl ben ik in november 2013 naar India afgereisd om daar de Yoga Teacher Training van Akhilesh te volgen. Hier ben ik geheel ondergedompeld in allerlei aspecten van yoga; het lichaam, gedachtes, ademhaling, energie, voeding, en veel stukjes vielen op zijn plek. Vervolgens heb ik in april 2015 ik een opleiding voor Yin yoga en anatomie afgerond. Dit heeft me nog meer geleerd over hoe het menselijk lichaam in elkaar zit, ontspant, en per persoon verschilt.
Wat ik vooral mooi vind aan yoga is het bewust zijn van je lichaam; alles wat je er mee kunt, alles wat je voelt, en ook het (vaak directe) effect dat houdingen hebben op je gedachten, uitstraling en gemoedstoestand, en andersom. Uit eigen ervaring weet ik dat veel fysieke kwaaltjes oplossen, en ook persoonlijke eigenschappen verbeteren, als je je aandacht bij je lichaam en natuurlijke ademhaling houdt. Deze positieve effecten van yoga wens ik iedereen van harte toe en zou dit daarom graag willen delen met anderen.

jolandapas1Jolanda Lütteke (1987)
RYT200
Docent sinds 2014
Hatha Yoga

Mijn naam is Jolanda Lütteke en ik kom oorspronkelijk uit Duitsland.  Ik kwam voor mijn internationale studie naar Nederland en vind de internationale sfeer geweldig, daarom ben ik ook nog steeds hier. Ik voel mij thuis wanneer ik meerdere talen kan spreken en met mensen van verschillende culturen in mijn dagelijks leven kan omgaan.
Yoga is voor mij onderdeel van mijn leven en wil het niet meer missen. Daar heeft de geweldige Yoga Teacher Training in India een grote invloed op gehad. Ook doe ik al sinds mijn zesde Aikido (een Japanse vechtkunst) en de slimme manier om de kracht van de partner te gebruiken om deze ten val te brengen spreekt me zeer aan. En toch miste ik al lang iets in mijn leven. Toen ik met yoga begon wist ik het direct: Yoga is een holistische leefstijl, waar je met lichaam, geest en ziel bezig bent. Het is toegankelijk voor iedereen, onafhankelijk van culturele of religieuze context. Yoga is voor mij een geschenk en graag zou ik dit geschenk met anderen willen delen.

Nuripas1Nuri Akyol (1983)
RYT200
Docent sinds 2014
Hatha Yoga

Toen ik begon met yoga wist ik al snel dat Yoga een integraal onderdeel van mijn dagelijks leven zou zijn. Het is hetzelfde wanneer je nieuwe mensen ontmoet en het klikt. Je weet dat het goed zit en je hebt het gevoel alsof je die persoon al een hele lange tijd kent. Yoga vloeide zo heel natuurlijk in mijn leven en het was alsof een oude vriend van me weer in mijn leven terugkwam. Dit groeide  vervolgens naar een ander niveau door de beslissing om de Yoga Teacher Training in India (Goa, Februari 2014) te gaan doen. Enerzijds omdat ik een groot fan was geworden van Akhilesh en anderzijds omdat ik intuïtief wist dat dit een goed besluit was. En je raadt het al, het was een onvergetelijke ervaring! De prachtige omgeving, de goede Yogalessen van verschillende leraren, de chanting, de filosofielessen, de meditaties, het groepsgevoel en dynamiek maakten het uitermate geslaagd! Bovendien kwam ik er daar ook snel achter dat het lesgeven zeer natuurlijk en vertrouwd voelde. De hoge mate van voldoening en geluk die ik ervaar bij het lesgeven en dus bij het delen van ‘mijn zijn’ (o.a. kennis, ervaring, energie) was voor mij bewijs genoeg dat ik dit moest doorpakken. In India kreeg ik van David en Gemma de vraag of ik geïnteresseerd was in lesgeven waar ik volmondig “JA” tegen zei. Kortom, ik heb met deze keuze een flinke stap gezet in mijn zelfontwikkeling- en realisatie en dit wil ik graag met jullie delen.

ireneIrene Fernández Villegas (1972)
Balu Ashtanga Yoga Goa
Docent sinds 2016
Ashtanga Yoga

Irene geeft de Ashtanga Yoga Myore les op woensdagochtend en start vanaf maart 2017 met een Mysore les op vrijdagavond van 18:00 tot 20:00.

mariekeMarieke Lammers (1987)
Balu Ashtanga Yoga Goa
Docent sinds 2016
Ashtanga Yoga

Marieke geeft Ashtanga Yoga op maandag en donderdag van 20:15 tot 21:30 en afwisselend met Isabel en David de Primary Serie op zaterdagochtend.

isabelIsabel Düsterhöft (1988)
Docent sinds 2016
Yin Yoga | Hatha Yoga | Ashtanga Yoga

Yoga in all its shapes and colors has been in my life since high school but it was only when I started working at an international criminal tribunal in 2013 and after a lower back and knee injury that I returned to yoga on a more regular basis. Since then that there has barely been a day where I don’t sit and breathe, close my eyes for a moment to be with myself and get on the yoga mat. I’m a traveler at heart and love returning to my hometown in the Bavarian Alps and my chosen home Bali as much as a I can. I always think I have my best practices in nature, on the mountains or next to the ocean. Hence also the reason I went to Bali to study with Matthew Sweeney in 2015 and 2016 and completed my teacher training with him. I am one out of two teachers in the Netherlands that’s certified to teach his moon sequence. I also teach Ashtanga vinyasa yoga and Yin yoga and my practice has been inspired by many teachers, among which Luke Jordan, Sonja Radvila and Hamish Hendry. Teaching for me is sharing a gift that I’m so glad I discovered. I enjoy intuitive sessions based on personal needs and adjusted to a myriad of people and bodies. My teaching schedule at Neo Yoga Delft is Yin yoga on Tuesday night, Yin yoga and Hatha yoga on Sundays and the Asthanga Yoga Primary Series on Saturday mornings on a rotating schedule with David and Marieke. So looking forward to meeting you!

hedwigHedwig Tetteroo (1976)
Docent sinds 2016
Hatha Yoga

In november 2011 ben ik begonnen met het volgen van rustige yogalessen. Ik vond het heerlijk. Ik voelde me ontspannen en tòch energiek na de les. Na een tijdje merkte ik dat ik lichamelijk en geestelijk sterker werd en ben ik ook actieve Hatha yoga gaan doen. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in yoga. Ik ging er over lezen en thuis rolde ik ook regelmatig mijn yogamat uit.
Het woord yoga komt uit het Sanskriet en het betekent ‘verbinden’ of ‘in evenwicht brengen’. Zo ervaar ik yoga ook: het brengt evenwicht en verbinding tussen mijn lichaam en geest en dan met name als gevolg van m’n ademhaling. Ik wist al dat m’n ademhaling voor een groot deel bepaalde hoe ik me lichamelijk en geestelijk voelde, maar werd er door yoga nog meer bewust van. Ik heb geleerd dat ik mijn ademhaling kan sturen met verschillende ademhalingstechnieken, wat weer van invloed is op mijn fysieke en mentale gestel. Daarnaast heb je natuurlijk ook de bekende yogahoudingen. Deze helpen om mij lichamelijk sterker en leniger te worden en ook tijdens de houdingen ervaar ik een relatie met de ademhaling. Door bewust te ademen gaat al mijn aandacht naar mijn lichaam, ben ik geconcentreerd en in het hier en nu. Hierdoor voel ik me uiteindelijk niet alleen fysiek beter, maar ook mentaal rustiger en sterker. Dit wil ik anderen ook graag laten ervaren.
Ik geef Hatha Yoga rustig op vrijdagochtend van 10:30 tot 11:30.

Annemarie Nijhof ()
Docent sinds 2017
Hatha Yoga

Annemarie geeft les op donderdag om 17:30

Noortje Lodiers ()
Docent sinds 2017
Hatha Yoga

Noortje geeft les op donderdag om 19:00 en vrijdag om 10:30.

Charisha Jagesar ()
Docent sinds 2017
Hatha yoga

Charisha begon precies een jaar geleden met haar Teacher Training in Rishikesh, India. Sindsdien is yoga een onafscheidelijk onderdeel van haar dagelijks leven. Zoals Charisha zelf zegt ‘Yoga is voor mij een ontdekkingsreis door je lichaam en geest. Elke houding leert ons weer iets nieuws. Het opent mijn hart voor geduld en compassie naar mezelf en anderen, en het voorziet me tegelijkertijd ook van nieuwe inzichten en perspectief. En het zorgt ervoor dat we lekkerder in ons vel zitten! Om dit te mogen delen met anderen voelt voor mij heel erg fijn.’

Charlotte de Jong ()
Docent sinds 2017
Hatha yoga

Yoga is voor mij plezier en liefde.  Yoga geeft me een diepere verbinding met mezelf, mijn lichaam en mijn omgeving, en ik vind het heerlijk dit te delen met anderen. In 2013 ben ik begonnen met yoga en sindsdien oefen ik Ashtanga yoga, afgewisseld met Yin en Hatha yoga. Je kunt mij vinden bij de Hatha lessen op zondag.