Privélessen zwangerschap/bevalling/postnataal

Het kan ook fijn zijn om in een intiemere setting yoga te doen rondom je zwangerschap, dit kan bij de studio of bij jou thuis in de vorm van privé les. Het mooie van individuele sessies is dat ze precies op jouw/jullie wensen kunnen worden aangepast. Hieronder vind je wat opties, maar het makkelijkste is om even contact op te nemen met Gemma om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Sessies zwangerschapsyoga

Omdat bijvoorbeeld het tijdstip van de groepslessen je niet uitkomt, je specifieke lichamelijke klachten hebt of nou eenmaal gewoon liever individueel dan in groepsverband begeleid wilt worden.
per losse les: €47,50
meer lessen (afgesproken serie minimaal 3x): €42,50 per les

Opties ter voorbereiding op de bevalling (met of zonder partner):

Workshop bevalling
In  zo’n 2 uur nemen we samen de bevalling door aan de hand van platen waarop je de baby door het geboortekanaal ziet bewegen. Je leert basisoefeningen om te ontspannen, weeën op te vangen en posities die je kunt aannemen tijdens de bevalling. Als het met partner is besteden we ook aandacht aan de rol van de partner en doen we bewegingen en posities waarbij je partner je kan ondersteunen om bijvoorbeeld pijn van de weeën te verlichten.
De voorkeur gaat uit om het bij jou thuis te doen, zo wordt het extra ‘echt’, het is immer de grootste kans dat je daar bent in het eerste gedeelte van je bevalling en misschien ook wel helemaal als je thuis wilt bevallen. Je krijgt een reader mee waarin de informatie en oefeningen staan beschreven. Het is fijn (maar kan ook zonder) als je voor deze les wat lessen zwangerschapsyoga hebt gevolgd, dan ben je al bekend met een aantal bewegingen. Kosten € 95,- (binnen Delft geen extra kosten voor een thuis les)

Volledige cursus ‘yoga voor de bevalling’ privé
De volledige cursusstof nemen we door in 2 sessies van 1,5 uur, de belangrijkste oefeningen worden hierbij 2 keer herhaald zodat je er wat vertrouwder mee raakt. Je leert wat er allemaal gebeurt met je lichaam en je kindje in deze periode tot aan de bevalling. Je krijgt informatie over de verschillende fases van de bevalling en tips hoe je daar vanuit yoga mee om kan gaan. We oefenen ademhaling, asana’s (yogahoudingen) en meditatietechnieken specifiek voor de bevalling. Je yogatraining kan je helpen ontspannen tijdens de bevalling en geeft je handvatten om met ongemakken of pijn om te gaan. Het helpt je te concentreren op een goede ademhaling; een verdieping van je eigen natuurlijke ademhaling. Als je dit vooraf regelmatig oefent ervaar je al hoeveel vrijheid en stroming van energie diep ademen creëert in je lichaam, wat ook tijdens de zwangerschap al erg prettig is. Je bereidt je voor op het onvoorspelbare en gaat zo zelfverzekerd de bevalling in. Daarnaast leer je ook hoe je direct na de bevalling goed voor jezelf kunt blijven zorgen en welke oefeningen je kunt gebruiken voor het herstel de eerste weken na de geboorte van je kindje. Je krijgt een reader mee waarin alle oefeningen en informatie duidelijk zijn beschreven. Kosten bedragen € 135,-

Postnatale begeleiding

Mama & baby herstelsessie bij jou thuis
Heel speciaal zijn de sessies bij pas bevallen moeders thuis. Er zijn yogaoefeningen waarmee je de eerste weken na je bevalling al kan starten en die je meer vertrouwen geven in de omgang met je baby. Yoga versterkt de verbinding tussen jullie en helpt in deze direct postnatale fase om aan elkaar te wennen en elkaar te leren kennen. Je leert oefeningen voor je eigen herstel, het veilig dragen en vasthouden van je baby,  hoe je je adem kunt gebruiken voor jezelf, maar ook hoe je deze kunt gebruiken om je kindje gerust te stellen. Eventueel leer je ook technieken om je kindje te masseren. We sluiten af met een ontspanning voor jullie samen. In overleg met Gemma bepaal je zelf het meest geschikte tijdstip voor jullie. Kosten voor een bezoek van een uur binnen Delft zijn €65,-. Ook mooi om cadeau te geven of te krijgen!

Serie van minimaal 3x postnataal herstel
Ook deze lessen wordt helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen. Wil je je bijvoorbeeld meer richten op het terugvinden van de kracht in je lichaam, het verstevigen van je buik, leren hoe je dat op een verantwoorde manier kunt doen? Of wil je meer richten op interactie met je baby door samen yoga te doen en specifieke ‘bonding’ oefeningen te leren? Of wil je je een moment van ontspanning en leren hoe je die zelf kunt inbouwen nu de momenten voor jezelf spaarzaam zijn, daarbij oefenen we ‘instand relaxation’ technieken en het verdiepen van je ademhaling. Kosten bedragen €127,50, daarna 42,50 per extra sessie.