Mama & baby yoga

Wat is er nou leuker dan na de geboorte samen van yoga te kunnen genieten? Je raakt nog beter op elkaar ingespeeld, het versterkt de band tussen jou en je baby en je leert om samen de korte momenten van ontspanning optimaal te benutten.

Wekelijks is er op dit moment een les mama & baby yoga:
vrijdagochtend van 11:00-12:00

IMG_5641 bewerkt 10x15 zwart-wit

De les wordt gegeven door Gemma, hier samen met dochter Floor (2016)

Leuk om andere moeders en baby’s te leren kennen! De les bestaat onder andere uit rustige oefeningen, gericht op je ademhaling, ontspanning en het herstellen van de bevalling. De actievere asana’s (yogahoudingen) voor mama’s zijn er op gericht om je spieren te versterken en je lichaam weer in vorm te brengen. Voor de kleintjes is er babymassage en speciale yogabewegingen. Daarnaast zijn er asana’s, spelletjes en liedjes voor jullie samen, waarbij je bijvoorbeeld je kindje laat ‘vliegen’ of laat ‘bootje varen’ terwijl jij je spieren versterkt. Ook komen regelmatig voedingshoudingen, bekkenbodemoefeningen en het veilig dragen en tillen van je kindje aan bod. Het kan per week verschillen waar de nadruk in de les op ligt.
Alle bewegingen kunnen met of zonder baby worden gedaan, net waar je de focus op wilt leggen en hoe jij en je baby je voelen. Soms zijn de kindjes stil en is alles rustig, soms doen ze enthousiast mee en soms zijn ze sikkeneurig en huilerig, alles mag er zijn. Net als je zelf soms vol energie bent en soms moe zult voelen tijdens de les. Leren luisteren en inspelen op jouw en je kindjes behoeften is een belangrijk onderdeel van samen yoga doen. Voeden, slapen, verschonen, troosten en knuffelen, alles mag tijdens de les! Je kunt starten wanneer jij je daar klaar voor voelt; snel na de bevalling (richtlijn op z’n vroegst na 4 weken/6 bij keizersnee) of als je kindje al een paar maanden oud is. Doorgaan kan zolang jij en je baby het allebei leuk vinden, meestal is dat totdat ze weg gaan kruipen, maar sommige kindjes blijven enthousiast voor yoga!

Houd er rekening mee dat je baby vaak eventjes nodig heeft om te wennen. Het bijwonen van een les geeft veel nieuwe indrukken en prikkels voor een kindje. Soms duurt het een paar keer voor ze meer op hun gemak zijn en zich meer gaan ontspannen. Houd er dus rekening mee dat je wellicht de eerste paar keer niet zo veel van de les atief mee kan doen, of dat je kindje bijvoorbeeld gaat huilen of al snel in slaap valt. De oefeningen in de les zijn vooral ook bedoeld ter inspiratie om thuis met je baby te oefenen op een moment dat voor jullie passend is. Er is ook een door Gemma gemaakte reader te koop voor €12,50 waarin de belangrijkste oefeningen en achtergrondinformatie beschreven staan.

Het is fijn als je voor je kindje een bekend lakentje of hydrofieldoek meeneemt om op te liggen. Heb je nog een ander kind thuis en geen oppas beschikbaar? Dan is hij of zij ook welkom tijdens de les. De inloop is van 10:30 – 11:00 in de keuken, om 11:00 beginnen we met de les in de studio. De kosten zijn hetzelfde als onze andere yogalessen, lees hier onze tarieven. Als je nieuw bent bij de studio is je eerste les, een proefles, gratis! Je kunt je plekje reserveren in online boekingsprogramma momoyoga of komen zonder van te voren aan te melden. Heb je nog vragen? Aarzel niet om even contact op te nemen met Gemma via gemma@neo-yoga-delft.nl of 06-48509687.

IMG_5682 berwrkt

IMG_5713 bewerkt site

 

 

 

 

 

 IMG_5666 bewerkt