Introductiecursus hatha yoga actief

aanmelden-buttonVoor de actieve Hatha yoga bieden we een introductiecursus aan die regelmatig ingepland worden. Dit zijn vier lessen achter elkaar op dinsdagavond. Je bent natuurlijk niet verplicht als je begint met yoga om een introductiecursus te volgen, maar als je graag stap voor stap de basis beter wilt leren raden we het je zeker aan! Voor de rustigere yogalessen, zoals Yin Yoga of rustige Hatha Yoga hoef je geen cursus te doen, je kunt direct starten.

We geven meer uitleg en bouwen we het tempo geleidelijk op. Je leert stap voor stap de basishoudingen van yoga. De opbouw van de lessen is hetzelfde als onze actieve Hatha yogalessen. De eerste les krijg je achtergrondinformatie en leer je wat belangrijk is bij het beoefenen van yoga. Denk hierbij aan rekening houden met je grenzen en het richten van je aandacht op de oefeningen. Stap voor stap leer je de zonnegroet. In de tweede les wordt de zonnegroet herhaald en leer je een aantal basishoudingen. De derde en vierde les komen er steeds meer asana’s (houdingen) en ademhalingstechnieken bij.

Het fijne van deze cursus is dat je meer tijd hebt om alles rustig te leren. Je leert de houdingen onder begeleiding, op een veilige manier, met ruimte voor uitleg en vragen. Je verhoogt je lichaamsbewustzijn en leert je eigen grenzen kennen en respecteren. Elke houding heeft diverse variaties, zo zijn ook houdingen zoals de schouderstand en de eerste stappen van de hoofdstand toegankelijk voor beginners. Mocht er een houding zijn die je liever niet wil oefenen, dan is dat prima. We zullen je nooit forceren om een houding aan te nemen, wel motiveren! Je krijgt een boekje mee met alle oefeningen zodat je alles thuis nog eens na kunt lezen en kunt oefenen. Als je mee wilt doen met een introductiecursus dien je je van te voren aan te melden in verband met het beperkte aantal deelnemers. De kosten zijn €45,- of 4 strippen op een strippenkaart, met een doorlopend abonnement krijg je 20% korting. Over het algemeen wordt deze cursus om de maand ingepland, kijk voor de eerst volgende datum op de events & workshops pagina of klik op de aanmeld-button.

“Put your heart, mind, and soul into even your smallest acts. This is the secret of success” Swami Sivananda