Docenten

pasfotogem2Gemma Schuurman (1983)
E-RYT200, Yoga Therapist, Birthlight Perinatal Teacher, 50hr Yin Yoga
Docent sinds 2011
Hatha Yoga | Yin Yoga | Neo Yoga Zwanger | Yoga voor mama & baby

In Nederland volgde ik al een aantal jaar een paar keer per week een yogales. Yoga was voor mij een prettige manier om lichamelijk fit te blijven, maar meer ook niet.
Tijdens onze reis in Azië en het beoefenen van yoga in het land van oorsprong heeft yoga een bredere betekenis gekregen. Door meer te leren over Indiase filosofie en de achtergronden van yoga, pranayama en meditatie werd het een vast onderdeel van mijn leven, ook buiten de yogazaal. Wat mij aanspreekt in yoga is dat je op een gecontroleerde wijze met je hele lichaam bezig bent, hierdoor krijg je een heel goed lichaamsbewustzijn. Na de Teacher Training bij het Neo Yoga center in India heb ik o.a de Perinatal Teacher Training bij Birthlight gevolgd en ben ik opnieuw een maand in India geweest om mijn yoga therapie certificaat te behalen. Naast mijn lessen bij Neo Yoga Delft heb ik een baan in de hulpverlening. Een uitdagend werkveld, waarbij yoga mij helpt om fysiek gezond te blijven, geconcentreerd en geduldig te kunnen zijn en als ik thuis kom afstand van mijn werk te kunnen nemen. Yoga geeft mij kracht en positieve kijk op het leven. Dit wil ik graag met mensen delen.

david1David van der Gaag (1984)
E-RYT200, David Swenson Ashtanga Teacher Training, Balu Ashtanga Yoga Goa
Docent sinds 2011
Hatha Yoga | Ashtanga yoga

In 2009 hebben Gemma en ik besloten om onze baan op te zeggen, onze spullen te verkopen en voor minimaal een jaar naar Azië te gaan! We hebben hier nog geen moment spijt van gehad en het jaar is anderhalf jaar geworden. Tijdens onze reis hebben we veel yogalessen gevolgd in India en we merkten dat er veel verschillen zijn tussen de yoga die in India wordt gegeven en de Westerse benadering van yoga. Na onze eerste 3 maanden in India zijn we terug gegaan om een yogaleraar opleiding doen in Dharamsala in de Himalaya, dit beviel heel erg goed! Tijdens de opleiding hebben we niet alleen heel veel over yoga geleerd, maar ook veel over India, Indiase filosofie en meditatie. Daarnaast heb ik in 2012 een Teacher Training voor Ashtanga yoga bij David Swenson gevolgd en verder nog vele workshops en lessen bij verschillende leraren in Nederland en India, zoals David Williams, Ajay Tokas, Clayton Horton, Kino McGregor, Vijay Amar (Vijay Astanga Yoga), Sarath Aurora (Himalaya Iyengar Center) en Balu Thevar (Balu Ashtanga Yoga). In februari en maart 2015 ben ik 6 weken naar India geweest om dagelijks Ashtanga Yoga Mysore lessen te volgen. Ik wil graag deze kennis in de lessen overbrengen. Ik maak ook regelmatig foto’s en video’s en deel deze op Instagram!

jacqJacqueline Rodenburg (1987)
RYT200, 50hr Yin yoga Teacher
Docent sinds 2013
Hatha Yoga | Yin yoga

In 2006 heb ik mijn eerste workshop Hatha yoga gevolgd. Ik kan me nog goed herinneren hoe fris en energiek ik me voelde na de les, en zo lekker in m’n vel. Sindsdien ben ik me elk jaar meer in yoga en meditatie gaan verdiepen en bleek ook de filosofie en levenswijze erg bij me te passen. Als klap op de vuurpijl ben ik in november 2013 naar India afgereisd om daar de Yoga Teacher Training van Akhilesh te volgen. Hier ben ik geheel ondergedompeld in allerlei aspecten van yoga; het lichaam, gedachtes, ademhaling, energie, voeding, en veel stukjes vielen op zijn plek. Vervolgens heb ik in april 2015 ik een opleiding voor Yin yoga en anatomie afgerond. Dit heeft me nog meer geleerd over hoe het menselijk lichaam in elkaar zit, ontspant, en per persoon verschilt.
Wat ik vooral mooi vind aan yoga is het bewust zijn van je lichaam; alles wat je er mee kunt, alles wat je voelt, en ook het (vaak directe) effect dat houdingen hebben op je gedachten, uitstraling en gemoedstoestand, en andersom. Uit eigen ervaring weet ik dat veel fysieke kwaaltjes oplossen, en ook persoonlijke eigenschappen verbeteren, als je je aandacht bij je lichaam en natuurlijke ademhaling houdt. Deze positieve effecten van yoga wens ik iedereen van harte toe en zou dit daarom graag willen delen met anderen.

jolandapas1Jolanda Lütteke (1987)
RYT200
Docent sinds 2014
Hatha Yoga

Mijn naam is Jolanda Lütteke en ik kom oorspronkelijk uit Duitsland.  Ik kwam voor mijn internationale studie naar Nederland en vind de internationale sfeer geweldig, daarom ben ik ook nog steeds hier. Ik voel mij thuis wanneer ik meerdere talen kan spreken en met mensen van verschillende culturen in mijn dagelijks leven kan omgaan.
Yoga is voor mij onderdeel van mijn leven en wil het niet meer missen. Daar heeft de geweldige Yoga Teacher Training in India een grote invloed op gehad. Ook doe ik al sinds mijn zesde Aikido (een Japanse vechtkunst) en de slimme manier om de kracht van de partner te gebruiken om deze ten val te brengen spreekt me zeer aan. En toch miste ik al lang iets in mijn leven. Toen ik met yoga begon wist ik het direct: Yoga is een holistische leefstijl, waar je met lichaam, geest en ziel bezig bent. Het is toegankelijk voor iedereen, onafhankelijk van culturele of religieuze context. Yoga is voor mij een geschenk en graag zou ik dit geschenk met anderen willen delen.

Nuripas1Nuri Akyol (1983)
RYT200
Docent sinds 2014
Hatha Yoga

Toen ik begon met yoga wist ik al snel dat Yoga een integraal onderdeel van mijn dagelijks leven zou zijn. Het is hetzelfde wanneer je nieuwe mensen ontmoet en het klikt. Je weet dat het goed zit en je hebt het gevoel alsof je die persoon al een hele lange tijd kent. Yoga vloeide zo heel natuurlijk in mijn leven en het was alsof een oude vriend van me weer in mijn leven terugkwam. Dit groeide  vervolgens naar een ander niveau door de beslissing om de Yoga Teacher Training in India (Goa, Februari 2014) te gaan doen. Enerzijds omdat ik een groot fan was geworden van Akhilesh en anderzijds omdat ik intuïtief wist dat dit een goed besluit was. En je raadt het al, het was een onvergetelijke ervaring! De prachtige omgeving, de goede Yogalessen van verschillende leraren, de chanting, de filosofielessen, de meditaties, het groepsgevoel en dynamiek maakten het uitermate geslaagd! Bovendien kwam ik er daar ook snel achter dat het lesgeven zeer natuurlijk en vertrouwd voelde. De hoge mate van voldoening en geluk die ik ervaar bij het lesgeven en dus bij het delen van ‘mijn zijn’ (o.a. kennis, ervaring, energie) was voor mij bewijs genoeg dat ik dit moest doorpakken. In India kreeg ik van David en Gemma de vraag of ik geïnteresseerd was in lesgeven waar ik volmondig “JA” tegen zei. Kortom, ik heb met deze keuze een flinke stap gezet in mijn zelfontwikkeling- en realisatie en dit wil ik graag met jullie delen.

ireneIrene Fernández Villegas (1972)
Balu Ashtanga Yoga Goa
Docent sinds 2016
Ashtanga Yoga

Irene geeft de Ashtanga Yoga Myore les op woensdagochtend en start vanaf maart 2017 met een Mysore les op vrijdagavond van 18:00 tot 20:00.

mariekeMarieke Lammers (1987)
Balu Ashtanga Yoga Goa
Docent sinds 2016
Ashtanga Yoga

Marieke geeft Ashtanga Yoga op maandag en donderdag van 20:15 tot 21:30 en afwisselend met Isabel en David de Primary Serie op zaterdagochtend.

isabelIsabel Düsterhöft (1988)
Docent sinds 2016

Matthew Sweeney Ashtanga Yoga Teacher Training
Yin Yoga | Hatha Yoga | Ashtanga Yoga

Isabel heeft haar Teacher Training gedaan bij Matthew Sweeney op Bali! Ze is twee keer twee maanden bij hem geweest om alles te leren over Ashtanga Yoga en lesgeven in het algemeen. Isabel geeft Yin Yoga op dinsdagavond en Yin Yoga en Hatha Yoga op zondag, verder ook nog afwisselend met Marieke en David de Primary Serie op zaterdagochtend.

hedwigHedwig Tetteroo (1976)
Docent sinds 2016
Hatha Yoga

Hedwig geeft Hatha Yoga rustig op vrijdagochtend van 10:30 tot 11:30.

Annemarie Nijhof ()
Docent sinds 2017
Hatha Yoga

noortje4Noortje Lodiers ()
Docent in opleiding
Hatha Yoga

In oktober 2016 is Noortje naar Akhilesh in Rishikesh geweest om bij hem de Teacher Training te doen. Daarna wilde ze graag verder met lesgeven en zijn we samen gestart met een opleidingstraject. Ze zal in de loop van 2017 haar eigen lessen gaan geven.