Neo Yoga Delft

workshop Backbending with Ajay Tokas

aanmelden-buttondatum: zondag 23 april 2017
tijd: 14:00 – 16:00
locatie: Neo Yoga Delft
docent: Ajay Tokas
kosten: losse workshop is €60,-
Je krijgt korting als je meer lessen boekt

Werk aan je eigen flexibiliteit en kracht en sta tegelijk versteld van wat er allemaal mogelijk is! In deze workshop leer je op een speelse en uitdagende, maar ook veilige manier om beter naar achter te buigen.

 

workshop Vinyasa with Ajay Tokas

aanmelden-buttondatum: zaterdag 22 april 2017
tijd: 14:00 – 16:00
locatie: Neo Yoga Delft
docent: Ajay Tokas
kosten: losse workshop is €60,-
Je krijgt korting als je meer lessen boekt

Leer alle tips en trics voor de Vinyasa van de expert! Ajay kan dingen die voor de meeste mensen misschien onmogelijk lijken. In deze workshop leert hij je allerlei technieken om sterker te worden en beter te begrijpen wat je doet als je de Vinyasa doet. En hij laat zien wat er allemaal mogelijk is…

2 weken Ashtanga Yoga met Ajay Tokas

aanmelden-buttonDoe je graag Ashtanga Yoga? Dan hebben we heel goed nieuws voor je…in april 2017 komt Ajay Tokas naar onze studio om twee weken lang les te geven! Hij zal dagelijks Mysore lessen geven, een aantal Led Classes en ook nog twee workshops over Vinyasa en Backbending. Dit is een unieke kans om in Nederland yoga te beoefenen met een Authorized Level II Ashtanga leraar.

Ajay heeft een eigen yogastudio in Delhi waar hij een aantal maanden per jaar lesgeeft. Verder is hij elk jaar in Mysore te vinden om zelf te oefenen bij Sharath Jois en is hij inmiddels geautoriseerd om de volledige tweede serie les te geven. Daarnaast reist hij elke jaar een paar maanden naar Europa en Azië om workshops en lessen te geven. Dat hij nu voor twee weken les komt geven is best bijzonder, meestal blijft hij voor een weekend of hooguit een week. Nu heb je dus de kans om twee weken lang echt verder te komen en hem ook beter te leren kennen. Een unieke kans dus om je practice verder te brengen onder de begeleiding van een bijzondere docent!

De lessen starten op maandag 17 april 2017 en lopen t/m zaterdag 30 april 2017.  Dit is het volledige programma:

maandag 17 april – Mysore 6:00 -9:00
dinsdag 18 april – Mysore 6:00 -9:00
woensdag 19 april – Mysore 6:00  -9:00
donderdag 20 april  – Mysore 6:00 -9:00
vrijdag 21 april – Mysore 6:00 -9:00
zaterdag 22 april – Mysore 6:00 -9:00 + Workshop ‘Jump back, jump through’ 14:00 – 16:00
zondag 23 april – Led Class 8:00 -10:00 + Workshop ‘Spine Mobility’ 14:00 – 16:00
maandag 24 april – Mysore 6:00 -9:00
dinsdag 25 april – Mysore 6:00 -9:00
woensdag 26 april – NIEUW MAAN
donderdag 27 april – Mysore 6:00 -9:00
vrijdag 28 april – Mysore 6:00 -9:00
zaterdag 29 april – Led Class 8:00 – 10:00
zondag 30 april – Led Class 8:00 – 10:00

Dit zijn de prijzen:

Volledig programma – €400
Alleen ochtendlessen – €300,-
Alleen weekendprogramma (21-22-23 april) – €210,-
Drop-in lessen €40,- | bij meer dan 3 lessen €30,- per les
Losse workshop – €60,-

Kan je niet wachten om mee te doen? Dat kunnen we ons voorstellen! Geef je op door een mail te sturen naar David (david@neo-yoga-delft.nl).

ajay1

workshop Partneryoga

datum: zondag 5 maartaanmelden-button
tijd: 12:00-14:00
locatie: Neo Yoga Delft
docent: Nuri & Jolanda
kosten: €30,- of drie strippen voor twee personen, €15,- voor één persoon

Met een partner yoga doen is leuk voor jezelf en de ander. Je kunt elkaar ondersteunen in houdingen, verder helpen of lekker masseren. We doen allemaal verschillende asana’s met elkaar. Je hoeft niet perse als stel te komen voor deze workshop, twee vrienden of vriendinnen kan ook prima en als je alleen wilt komen kijken we even of er meer individuele aanmeldingen zijn. Geef je op via het formulier.

Mama & Dans

Dans jezelf naar een ontspannen en gezonde zwangerschap, geboorte en herstel!

Vrijdag 16 december van 13:00 -14:00 is er een GRATIS kennismakingsworkshop, meld je tijdig aan!

Deze danslessen zijn geschikt voor alle vrouwen die zwanger zijn (alle maanden), en voor vrouwen die recent bevallen zijn (tot 1 jaar). Ben je al bevallen? dan kun je kiezen om mét of zonder je baby te komen.

Iedere les beginnen we met een ontspanningsoefening en lichaamsopwarming op muziek. Daarna dansen we gezamenlijk op muziek, waarbij een bepaald lichaamsdeel en muziekstijl speciale aandacht krijgt. Bijvoorbeeld ‘oriëntaalse dans’ en ‘schouders’. Iedere keer wisselt de focus die we leggen op muziekstijl en lichaamsdeel. We vervolgen het programma met vrijdansen en dmv speelse opdrachten stilstaan bij je veranderende lichaam van zwangerschap tot na de geboorte. Als er baby’s bij zijn ervaar je het contact door middel van het samen bewegen. We werken toe naar jouw eigen eenvoudige choreografie en sluiten af met een ontspanningsoefening, gevolgd door een kopje thee.

De lessen zijn gebaseerd op de methode Dancing For Birth en bevatten dansbewegingen die speciaal zijn afgestemd op de zwangere en pas bevallen vrouw. Mama & Dans is erop gericht een leuke, actieve én ontspannen activiteit te bieden om je zwangerschap en prille ouderschap bewust mee te maken. Door de kleine groepssamenstelling leer je de andere deelnemers kennen en is er veel ruimte voor individuele aandacht.portret-assia-cirkelend-112016

Assia Kraan van MamaDans is gecertificeerd Dancing For Birth instructor. Ze woont in Leiden en is moeder van twee kinderen (uit 2009 en uit 2014). Met veel plezier geeft ze sinds 2013 dansles met MamaDans in binnen- en buitenland.

Vrijdag 16 december van 13:00 – 14:00 is er een GRATIS kennismakingsworkshop, meld je tijdig aan!

Vanaf januari starten maandelijkse lessen op iedere 3e vrijdag van de maand van 13:00 – 14:30:
20 januari
17 februari
17 maart
21 april
19 mei
16 juni

Kosten voor een losse les bedragen €15,- of €75,- voor 6 keer, aanmelden en betalen loopt via Assia: Assia@mamadans.nl

Stel je vragen aan Assia, via Assia@mamadans.nl of bel naar 06 1982 6046

lesssenreeks-mama-dans-zwanger-en-met-baby

Workshop: Maak een vision board voor 2017!

datum: zaterdag 14 januari 2017
tijd: 13:00 tot 17:00
locatie: Neo Yoga Delft
docent: Idelma Del Mar van My Search For Me
prijs: 37 euro (inclusief materiaal & vision board)

Don’t live the same year 75 times and call it a life.” –  Robin Sharma
vision-board

Een vision board, ook wel bekend als een ‘mood board’, is een fotocollage van doelen die jij hebt gesteld. Dat kan van alles zijn: nieuwe baan, afvallen, nieuw huis of een combinatie van meerdere doelen. Het begin van het jaar is een welbekende periode waarin veel mensen hun goede voornemens formuleren. Het maken van een vision board kan duidelijkheid bieden, richting en is een hele goeie reminder voor ook de rest van het jaar!

De workshop wordt gegeven door Idelma Del Mar, zij heeft haar eigen YouTube kanaal en Facebookpagina gericht op persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van wat je nu echt wilt in je leven. Idelma volgt ook al een aantal jaren les bij onze studio en het begin van het nieuwe jaar leek ons een goed moment voor deze leuke workshop…het einde van het jaar nadert snel; een mooie tijd om te reflecteren over het voorgaande jaar en om stil te staan bij de dromen en doelen die je graag wilt realiseren komend jaar:

– Hoe ziet het nieuwe jaar er voor jou uit?
– Wat wil je bereikt hebben eind 2017?
– Op welke gebieden in je leven wil je groeien en meer plezier beleven?

Hoe duidelijker je hiervan een beeld kan vormen, hoe groter de kans zal zijn dat je het kan realiseren en dat je meer plezier gaat beleven tijdens de weg er naar toe. Om je te helpen een visuele weergave te maken van je wensen, dromen en verlangens voor 2017 – zowel persoonlijk als zakelijk –  nodigt Idelma je uit voor de workshop op zaterdag 14 januari 2017 waarin je je eigen vision board gaat maken!

Tijdens deze workshop zal het volgende aan bod komen:
–       Het concreet stellen van doelen
–       De achterliggende gedachte en de voordelen van een vision board
–       Waarom focus rust en plezier oplevert
–       Natuurlijk, het maken van een vision board

Aan het eind van de dag heb je je eigen vision board en zal je met veel focus het nieuwe jaar tegemoet ingaan.

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers, aanmelding verloopt via Idelma. Stuur een mail naar idelmadelmar.rust@gmail.com om je op te geven.

Meer info over Idelma en haar workshops vind je op de facebookpagina van My Search For Me.

Introductieweekend Ashtanga Yoga

datum: LET OP! NIEUWE DATUM: zaterdag 28 en zondag 29 januari 2017aanmelden-button
tijd: 12:00 – 16:00
locatie: Neo Yoga Delft
docent: David
kosten: €95,- voor het hele weekend (20% korting met abonnement of 9 strippen van je kaart)
Dit is inclusief boek van David Swenson ter waarde van €30,- en gratis deelname aan de Mysore lessen in de aansluitende week na het weekend.

Wil je vanaf januari starten met Ashtanga yoga of juist je huidige practice een boost geven? Doe dan mee met de workshops in het weekend van 28 en 29 januari!

In deze twee middagen leer je de volledige eerste serie van Ashtanga yoga. We kijken onder andere naar de verschillende zonnegroeten, de asana’s (houdingen) en vinyasa (vloeiende beweging waarmee de asana’s aaneengeschakeld worden). David legt uit wat er specifiek belangrijk is bij Ashtanga yoga, maar je bent ook vooral lekker bezig. In de workshops nemen we de tijd om specifieker en rustiger overal op in te gaan. Welke houdingen doe je allemaal? Wat zijn de opties die je hebt bij Vinyasa? Hoe werken de Bandha’s en de Ujjayi ademhaling?

Na dit weekend bieden we je de mogelijkheid het geleerde een week lang gratis verder te oefenen tijdens de Mysore lessen in de aansluitende week. Wil je meedoen, geef je dan op!

workshop Pranayama & Bandha

datum: zaterdag 21 januari 2017aanmelden-button
tijd: 12:00-14:00
docent: David
kosten: €20,- of twee strippen van je kaart, 50% korting met abonnement

Bandha’s worden binnen yoga omschreven als ’sloten’. Het zijn een aantal punten in je lichaam waar de stroom van subtiele energie gereguleerd wordt. De drie belangrijkste zijn ’Mula Bandha’, ’Udiyana Bandha’ en ‘Jalandhara Bandha’. Je kunt je voorstellen dat de bandha’s werken als een soort klep waarbij energie maar één kant op kan stromen, net als in de bloedsomloop.
De stroom van energie (prana) in het subtiele lichaam is iets waar de oude yogi’s in India veel aandacht aan besteedden. Men probeert om de energie langs de chakra’s omhoog te sturen langs de ruggengraat om een hoger bewustzijn te bereiken. De bandha’s helpen hierbij. Tijdens Pranayama (ademhalingsoefeningen) gebruik je de bandha’s en de adem om de stroom van energie te voelen en te beïnvloeden.

Mula Bandha
Dit wordt ook wel de ‘wortel’ genoemd, omdat het aan het begin van je ruggengraat ligt. De locatie van deze bandha is je perineum. Door het aanspannen van je perineum activeer je Mula Bandha.

Udiyana Bandha
Het tweede slot ligt iets hoger langs de ruggengraat. In de volledige vorm trek je de buik en je diafragma omhoog in de ribbenkast. Tijdens de yogales gebruik je Udiyana Bandha subtiler. Heel kort; je spant je onderste buikspieren aan.

Jalandhara Bandha
Het derde slot is het ‘kin-slot’, in de schouderstand doe je dit automatisch. Verder vooral tijdens pranayama oefeningen.

De drie bandha’s kun je los van elkaar uitvoeren of alle drie tegelijk. Deze oefening heet ‘Maha Bandha’ oftewel het ‘ultieme slot’. Het is lastig om precies de werking van de bandha’s op een feitelijke manier uit te leggen, of om er tijdens je hele yogasessie op te letten. Met oefening en tijd kun je er meer aandacht aan geven en zal je de effecten wellicht sterker voelen.

In deze workshop doen we verschillende oefeningen om de bandha’s beter te leren voelen. Door het te combineren met ademhalingsoefeningen wordt het effect in je lichaam nog groter.

Workshop Vinyasa: Jump back – Jump through

datum: zondag 5 februariaanmelden-button
tijd: 12:00-14:00
docent: David
kosten: €20,- of twee strippen van je kaart, 50% korting met abonnement

Speciaal voor iedereen die graag Ashtanga yoga doet! Een workshop waarin we kijken naar alle aspecten van de Vinyasa. Het is één van de lastigste aspecten van Ashtanga Yoga: Vinyasa. Het naar voor en achter bewegen van je benen tussen je armen door. Maar gelukkig zijn er allerlei tips en trucs waardoor je nog beter kunt oefenen. In deze workshop leer je hoe je je gewicht verplaatst en we doen verschillende oefeningen om je sterker te maken.

Lessen boeken in momoyoga

We maken voor onze administratie en het boeken van lessen gebruik van een digitaal systeem, momoyoga. In dit systeem vind je ons complete lesrooster en als je bent ingeschreven ook informatie over je strippenkaart of abonnement. Het reserveren van een les is niet verplicht, maar wel heel erg handig! Zo weet je namelijk zeker dat je een plekje hebt voor de les waar je mee wilt doen en je ziet meteen of je wel een geldige kaart of abonnement hebt. Je kunt ook meteen via iDeal een nieuwe strippenkaart of losse les kopen. Je bent bij ons altijd flexibel in de dag en tijd waarop je lessen wilt volgen. Je kunt bij elke les gewoon binnenlopen, maar je kunt dus ook een plekje reserveren. Klik hier voor ons lesrooster in momoyoga.

Om in te loggen op je persoonlijke pagina klik je rechtsboven op ‘inloggen’. Als je bent ingelogd krijg je al eerste het rooster van de huidige week te zien. Om naar je eigen gegevens te gaan klik je weer rechtsboven op ‘mijn lesrooster’. Hier zie jouw strippenkaart, voor welke lessen je bent ingeschreven en welke lessen je al gevolgd hebt. Het zou allemaal redelijk voor zich moeten spreken, maar heb je toch een vraag? Stuur dan een mailtje naar David (david@neo-yoga-delft.nl). Tot in de les!