Studio Retreat: zelfontdekking & innerlijke groei

Een combinatie van Chakra psychologie, yogaoefeningen en intuïtief schilderen…voor het eerst organiseren wij een STUDIO RETREAT, de perfecte gelegenheid om je helemaal onder te dompelen in de Chakra materie en het comfort van je eigen bed!aanmelden-button

zaterdag 31 maart | 14:00 – 17:00
zondag 1 april | 10:00 – 16:00
maandag 2 april | 10:00 – 16:00

Het paasweekend is het zo ver, het eerste weekend van april verzorgt Gemma een retreat met als thema ‘zelfontdekking en innerlijke groei’. Aan de hand van de chakra’s gaan we op zoek naar hoe jij je persoonlijk tot deze gebieden verhoudt. Voor jou bekende levensschema’s zullen boven komen, maar het leidt juist ook tot nieuwe inzichten. De verdieping wordt gelegd in de schildersessies. Wat veel mensen niet weten is dat Gemma een HBO opleiding tot ‘Art Therapist’ heeft afgerond. Nu ze gestopt is met haar andere werk is er ruimte ontstaan om ook in de studio de verbinding te leggen tussen yoga en andere (creatieve) vormen van zelfexpressie, zoals schilderen.

Het weekend bestaat uit:
– chakra psychologie theorie
– inzicht in samenhang tussen het hormonaal systeem en de chakra’s
– yogasessies voor de verschillende gebieden
– meditaties en geleide ontspanning
– twee keer lunch
– schildermateriaal
– schrijfmateriaal
– inzicht krijgen in jouw persoonlijke groei & ontwikkelingsmogelijkheden
– veel persoonlijke aandacht, door de kleine groep (maximaal 8 deelnemers)

We houden de groep bewust klein zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht, er is dus zeer beperkt plaats!

Early bird €234,- (voor 1 maart), daarna €252,-
Dit is inclusief alle materialen, thee, tussendoortjes en twee keer lunch.

Heb je nog vragen stuur dan een mail naar Gemma: gemma@neo-yoga-delft.nl.aanmelden-button


Intuïtief schilderen
Schilderen spreekt het gevoelsleven en onderbewuste aan. Het gaat hierbij niet om het eindresultaat, maar om het schilderproces zelf. De beleving van de kleuren, de beweging en eventueel tot vorm komen heeft een verhelderend effect, je kunt tot nieuwe inzichten komen. We gebruiken aquarelverf met heldere, lichttransparante kleuren. Het beleven van de kwaliteiten van de kleuren is onderdeel van het proces, je laat de kracht van de kleur op je inwerken terwijl je er mee bezig bent.

Iedereen kan dit! Je hoeft niet te ‘kunnen’ schilderen of zelfs ooit maar eerder een penseel vastgehouden te hebben.

Chakra yoga
Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam, die samenhangen met het endocriene systeem. De zeven chakra’s corresponderen daarnaast met bepaalde eigenschappen en gevoelens, bijvoorbeeld veiligheid of communicatie of reageren vanuit je gevoel of juist je hoofd. We lopen de verschillende chakra gebieden door en doen dan steeds oefeningen waardoor je je aandacht op die specifieke plek brengt en activeert of juist observeert hoe dat bij jou aanvoelt. Het is heel divers wat voor soort oefeningen we gaan doen,  verschillende aspecten en stijlen van yoga komen aan bod. Je zal bekende houdingen, bewegingen en ademhalingsoefeningen tegenkomen, maar ook kennismaken met specifiekere oefeningen in meditatie, klank en mudra (handposities) die we niet zo vaak in de lessen doen.

Je hebt geen voorkennis van de chakra’s nodig om mee te kunnen doen, ook ervaring met yoga is niet nodig.