Trataka Meditatie

Iedere maand is er op vrijdagavond van 19:00 – 20:00 een meditatie bij de studio te volgen. Dit is afwisselend een Osho active meditation of een Trataka meditatie.aanmelden-button

Trataka meditatie: Trataka betekent ‘gerichte blik’. Je oefent het focussen op een vast punt waardoor je geest verstilt. Traditioneel wordt hiervoor een kaarsvlam gebruikt. Trataka is een klassieke oogoefening uit de schatkarma’s (zes reinigingsoefeningen) vanuit de Hatha Yoga. Tijdens de workshop maken we gebruik van een kaarsvlam en leidt de docent je door de oefening. Door je blik op één punt vast te houden, ernaar te staren, dwing je je geest om geconcentreerd te blijven. Met Trataka leer je je focus te verstrekken en het is een uitstekende concentratieoefening. Een Trataka meditatie bestaat uit een korte inleiding vooraf, samen trataka beoefen en aansluitend mediteren. 

Osho active meditation: Veel mensen vinden het stilzitten in meditatie een struikelblok. Osho heeft speciaal hiervoor de actieve meditatie ontworpen. Hierbij kom je eerst in beweging, door expressie laat je stress los, je maakt zo ruimte voor de stillere fase die daarna komt. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker in meditatie raakt dan wanneer je direct stil gaat zitten. Echt iets om te ervaren!

De gratis proefles is niet geldig voor deze lessen, reserveren kan via momoyoga of via deze button.aanmelden-button

23-2 | Osho active meditation
23-3 | Trataka
13-4 | Osho active meditation
25-5 | Trataka
15-6 | Osho active meditation