108 zonnegroeten op de langste dag!

datum: woensdag 21 juniaanmelden-button
tijd: 5:00-8:00
locatie: Neo Yoga Delft
docent: David
kosten: gratis

Op woensdag 21 juni is het de langste dag van het jaar en ook Internationale Yoga dag. Doe deze dag mee met een uitdagende en zeer meditatieve oefening: 108 zonnegroeten. De zonnegroet wordt vaak als begin van je yogaoefening gedaan om je lichamelijk op te warmen en klaar te maken voor de verdere asana’s. Maar het is ook een zeer intensieve en meditatieve oefening op zich, zeker als je het lang herhaalt. Om dit te ervaren ben je op de langste dag van het jaar van harte welkom om mee te doen bij zonsopkomst. We beginnen dus lekker vroeg :). De zon komt op deze dag op om 5:19, om 5:00 starten we met een korte meditatie, daarna beginnen we om 5:15 met de zonnegroeten, zodat je al bezig bent tijdens zonsopkomst. Je wordt door de serie geleid, dus je hoeft niet zelf de tel bij te houden en als we klaar zijn staat er een lekker ontbijtje voor klaar! Als het weer goed genoeg is doen we het buiten op het dakterras, anders in de studio, waar de zon altijd juist bij zonsopkomst naar binnen schijnt. We doen de zonnegroet volgens Sivananda uit de Hatha yoga.

Waarom 108?

Er zijn heel veel redenen waarom 108 een speciaal getal is, Google maar eens… een paar willen we er graag uitlichten. De traditionele ‘mala’, een meditatie- of gebedsketting bestaat uit 108 schakels, deze gebruik je om een mantra te herhalen. In het boeddhisme en hindoeïsme is 108 een symbolisch getal met zeer grote waarde.  Veel rituelen worden 108 keer herhaald, en in veel verhalen komt het getal 108 terug. Ook in de wiskunde en astronomie is 108 een speciaal getal. De diameter van de zon is bijvoorbeeld ongeveer 108 keer die van de aarde.

Doe je mee?
Het vroege tijdstip, de rust van het begin van de dag en het samen doen van de zonnegroeten maken het een heel speciale ervaring. Je zult merken dat je aandacht naar binnen gekeerd wordt en je lichaam allerlei verschillende fasen doorgaat tijdens de serie. Je kunt gratis deelnemen, als je iets wilt bijdragen, neem dan wat lekkers mee voor bij het ontbijt :). Het belooft een speciale ochtend te worden! Meld je aan om mee te doen.